tiistai 3. toukokuuta 2016

Mitä olen oppinut

Mitä olen oppinut Työaseman asentaminen-kurssilta

Tältä kurssilta olen oppinut tietokoneen peruskomponentteja, tietokoneen liitäntöjä, mitä eroa on Mac, Linux ja PC pelikoneena, miten tietokoneen kokoonpano tehdään erilaisiin käyttötarkoituksiin, mitä eri apuohjelmia on, mitä eri etäneuvottelu- ja hallintaohjelmia on, olen ryhmäni kanssa rakentaneet toimivan tietokoneen, miten mikrotukihenkilö toimii asiakaspalvelutehtävissä, asensimme tietokoneelemme eri ohjelmia ja oheislaitteita, mikä on Unix, mitä eri Unix-komentoja on, asensimme tietokoneeseemme Linuxin, päivitimme ja muokkasimme sitä, mitä ovat vapaa ja avoin lähdekoodi ja miten luodaan etäyhteys.

Mikä oli helppoa, mikä vaikeaa

Helppoon ei tullut minulla mitään mieleen, mutta vaikeinta oli varmaan ryhmäni tietokoneen toimiminen ainakin silloin, kun tätä kurssia aloiteltiin.

Mitä olisin halunnut oppia lisää

Ei mitään/ei tullut mieleen mitä olisin halunnut oppia



Mitä olen oppinut Työaseman käyttäminen verkkoympäristössä-kurssilta

Tältä kurssilta olen oppinut tietoturvan osa-alueita, mobiililaitteiden tietoturvaa, mitä eri riskitekijöitä on ja miten ne saataisiin pois, miten varmuuskopiointi toimii, mitä eri tietoturvapalveluita, laitteita ja ohjelmistoja on, mitä Viestintäviraston tietoturva palveluita on, mitä tietoliikenne on ja miten se näkyy ja vaikuttaa Suomessa, miten lähettää salattua sähköpostia ja miten sellaisen saa tehtyä, mitkä ovat verkon pahimmat pullonkaulat, mitä ovat IP-osoitteet, OSI-mallit ja TCP/IP, mitä ovat pilvipalvelut, miten verkon luominen kahden koneen välillä tapahtuu ja olen suunitellut kotiverkon.

Mikä oli helppoa, mikä vaikeata

Helppoon ei tullut mieleen mitään, mutta vaikeinta oli varmaan 
Kotiverkon suunittelu, ainakin aluksi se oli vähäsen vaikeata, mutta lopuksi sain tehtyä sen.

Mitä olisin halunnut oppia lisää

Ei mitään/ei tullut mieleen mitä olisin halunnut oppia

maanantai 2. toukokuuta 2016

Etäyhteyden luominen

Tein ryhmäni kanssa tietokoneelemme jaetun kansion.

Ensin asensimme ohjelman nimeltä samba. Asensimme sen kirjoittamalla komennon nimeltä apt-get samba.














































Kun samba oli asennettu, avasimme sen ja menimme kohtaan, jossa sai luoda tai valita sen kansion, jonka haluaisi jakaa. Teimme kansion ja pistimme sen asetuksista niin, että kaikki voivat nähdä, avata ja käyttää sitä.































Mac:iin saa jaetun kansion tehtyä siten, että ensin menee Macin järjestelmä asetuksiin. Sieltä valitsee jako kohdan ja tiedostojen jako, jonka jälkeen pitää valita tiedosto, jonka haluaa jakaa.